Waarom een reeks aan verzorgingsbehandelingen? Of waarom naar een schoonheidsspecialiste gaan?

Door allerlei factoren, zoals het milieu, UV-straling of airconditioning wordt er schade toegebracht aan uw huid. Ook het gebruik van medicatie, alcohol of nicotine kunnen de huid beschadigen.

 De huid kan deze schade tot op zekere hoogte zelf reguleren, maar al snel heeft uw huid toch behoefte aan een speciale verzorging die aangepast aan uw huidtype en huidconditie.

De aanpak van een ‘perfecte huid’ begint natuurlijk bij jezelf. Hoewel de producten die je thuis gebruikt absoluut van belang zijn, vraagt u huid maar 1 keer om de 5 à 7 weken naar een speciale verzorging. Personen met een huid die gevoelig is voor acné, rosacea, psoriasis of een andere aandoening hebben de behandeling om de 5 weken zeker nodig. Eenmaal je huid weer in optimale conditie is mag je om de 6 à 7 weken langskomen voor uw huid verder te onderhouden.

Waarom raad ik aan terug te komen?

In mijn instituut gebruik ik meestal een klinische lijn in de mate dat de huid het toelaat. Deze producten mogen enkel in het instituut gebruikt worden, omdat er kennis voor vereist is. Het is van belang  de juiste dosering en aanpak te bieden. Door de dosering maakt het u huid weer beter toegankelijk voor de producten die je thuis gebruikt.

 

Hoe raakt u van die vele potjes in de kast af?

Misschien gebruiken we het niet frequent genoeg of misschien heb je iets gekocht dat toch niet aan uw verwachtingen voldeed.

Het is noodzakelijk dat je de producten thuis wel frequent gebruikt, zodat het resultaat ook zichtbaar wordt. Van 1x sporten wordt je ook niet fit. Om een goede keuze te maken in het grote gamma van schoonheidsproducten, kan u uw huid laten analyseren door een specialist. Die kan u daarna de juiste producten aanraden. Een specialist zorgt er tenslotte voor dat bepaalde producten meer slaagkans hebben voor uw huidtype. Als dat niet zo is, wordt er ook verder gezocht naar een andere oplossing. En zo krijg je dus nooit een kast vol potjes.